vijfde jaargang (alweer), maart 2022

WE GAAN WEER LOS staat op de flyers die we vorige maand op de prikborden hingen. En ja hoor, we kregen goede reacties op onze vraag om voor kopij te zorgen. En zo kunnen we jullie ook dit voorjaar weer informeren over wat er zoal in onze halve wereld speelt.
De redactie wenst jullie veel leesplezier!

Goed nieuws van het bestuur door Jos en Menno

Het bestuur is nog altijd druk aan het onderhandelen met Ymere. Het ziet er op dit moment naar uit dat er binnen Ymere een grote draai is gemaakt en dat ze nu weer afzien van de inkomensafhankelijke huur (IAH) die zij wilde invoeren bij De Halve Wereld. Onze advocaat wees hen er op dat volgens hem de onlangs vastgestelde regels vanuit het rijk zo in elkaar zitten dat IAH helemaal niet kan bij De Halve Wereld. Zo ziet het er voorlopig naar uit dat drie jaar stress en onderhandelen uiteindelijk zal uitdraaien op het min of meer voortzetten van de huidige situatie. Het zijn rare tijden.
Daarnaast was er onenigheid met Ymere over de huurverhoging die wij aan jullie hebben berekend in 2019. Deze was lager dan Ymere wilde, maar ook op dit punt lijken ze nu in te binden. Het zijn dus ook mooie tijden.

Al met al hebben we heel wat bereikt met die paar jaar onderhandelen: zo goed als zeker mag DHW door een landelijke beleidsaanpassing weer 100% van de vrijkomende woningen gaan toewijzen (in plaats van de 50% van de afgelopen jaren), het arbeidsintensieve en conflictueuze grootonderhoud dragen we over aan Ymere terwijl het dagelijks onderhoud bij DHW blijft, de geschillen over huuradministratie zijn zo goed als beslecht en de verstandhouding van DHW met Ymere is mede dankzij onze gesprekspartner bij Ymere Harm ten Zijthoff helemaal verbeterd. Het einde van de onderhandelingen komt in zicht!
We hopen nu dat we binnen een paar weken de losse eindjes aan elkaar kunnen gaan knopen waarna we ons eindelijk weer kunnen gaan richten op waar het eigenlijk om gaat, jullie!

En oh ja: Het bestuur is altijd op zoek naar nieuwe leden. Dus wanneer je zin hebt om je in te zetten voor het je eigen woonomgeving, stuur dan een mailtje naar: jos.verbrugge@gmail.com

Nieuw in De Halve Wereld  door Mikki

Ik ben in september op het A.S Onderwijzerhof komen wonen. Ik was door het dolle heen toen ik hoorde dat ik de woning was toegewezen. Ik ben geboren Amsterdammer (getogen Zaankanter) en na tien jaar woongroep en twee jaar buitenland ben ik heel erg blij op een plek als deze te wonen in een buurtje als De Halve Wereld. Niet alleen geniet ik van het licht, de leuke buren, de wijk, de tuin, maar ook van het feit dat we een vereniging zijn die de woningen in zelfbeheer heeft. Ik heb mij daarom aangesloten bij de Commissie Toewijzing en de WAR.

 Ik schijf momenteel een boek over Hugo de Groot en het kolonialisme, werk aan de Universiteit van Amsterdam en ben non-binair. Dus als je mij wilt aanspreken kan dat met Mikki, die/diens of hen/hun enkelvoud (in het engels they/them). Het is een leuke taalpuzzel en ik ben altijd open voor een gesprek hierover.

Nieuws van commissie Toewijzing 
door Mikki

2021 was een roerig jaar voor de Commissie Toewijzing. Er zijn in De Halve Wereld drie zelfstandige woningen vrijgekomen en vier onzelfstandige HAT’s, oftewel ruimtes voor woongroepen.

Er is flink wat afgeruild op de interne lijst en sommige jongvolwassenen van de Halve Wereld hebben eindelijk het ouderlijk nest kunnen verlaten om hun eigen woning te betrekken.

Ook binnen de Commissie Toewijzing zijn er dingen veranderd. Eva Gans heeft aan het einde van het jaar afscheid genomen van de commissie. Eva, hartelijk dank voor je goede bijdrage, enthousiasme en voor de fijne samenwerking!

De woning van Menno en Isabela is na een spannende loting toegewezen aan Mikki Stelder, een externe kandidaat. Wij zullen jullie missen, Menno en Isabela!
Mikki hebben wij mogen verwelkomen als nieuw lid van de Commissie Toewijzing. Welkom Mikki! Mikki zal hun best doen het gat van Menno en Isabela’s vertrek te dichten. 

De woning van Felicien is na een grote opknapbeurt en een klikgesprek toegewezen aan Afra Eisman. Wanneer Afra een beetje gesetteld is in haar nieuwe woning en atelier hoopt ook zij zich in te zetten voor de vereniging.

 
Ook nieuw in De Halve Wereld door Afra

Hallo! Mijn naam is Afra Eisma en ik ben zojuist verhuisd naar de Nieuwe  Amstelstraat!

 Ik ben kunstenaar en werk met ambachtelijke technieken zoals wandkleden en keramiek, waarmee ik persoonlijke verhalen in meeslepende en intieme installaties van textiel, sculpturen en keramiek maak. Naast mijn artistieke praktijk ben ik ook betrokken bij verschillende activistische initiatieven hier in Nederland.

 Ik heb een blessure aan mijn beide handen van overbelasting waardoor het verhuizen (vooral van mijn studio) wat trager gaat dan gepland,  maar ik kijk er enorm naar uit om hier mijn praktijk voort te zetten en bij De Halve Wereld te wonen! 

Op dit moment ben ik druk bezig met voorbereidingen voor een grote museale tentoonstelling in Portugal en ook voor een tentoonstelling in het Dordrechts Museum. Ik ben heel blij dat ik hier woon en ik ben ook heel blij met mijn buurman Marcello; dat is heel gezellig! 

 

Feest in zicht!
Dit jaar bestaat De Halve Wereld 38 jaar en dat vieren we op 21 mei!


Vanwege corona ging het jubileumfeest in 2020 (35 jaar) niet door, ook al waren de voorbereidingen praktisch rond. De plannen voor het feest in mei staan nog in de kinderschoenen, dus het programma blijft nog even een verrassing. We kunnen alvast een klein tipje van de sluier op lichten: haal je dansschoenen alvast uit het vet, want dit beloofd een swingende middag/avond te worden!!

De Halve Wereld bestaat achtendertig jaar. Op initiatief van het bestuur is een feestcommissie voorzichtig begonnen met de voorbereidingen van een jubileumfeest op zaterdag 21 mei aanstaande, van 12.00 tot 23.00 uur en een brunch op zondagochtend.

Schrijf 21 mei vast in jullie agenda! 
Nadere berichtgeving volgt. Bewoners die mee willen helpen, kunnen zich opgeven bij Saskia, Iris, Cliff en Suzan. Hier volgen alvast een aantal oproepen:
  • Wie heeft er een grote auto/busje en tijd om op zaterdag (tegen vergoeding) houtovens te halen en zondag te retourneren? Neem contact op met Suzan.
  • Suzan zoekt nog een kok die op de zaterdagavond mee kan helpen in het pizza bak team.
  • Wij zoeken mensen die een (fantastische) taart willen bakken voor het dessert van de zaterdag avond, met 10 taartenbakkers hebben we genoeg dessert voor iedereen!
  • Natuurlijk hebben wij bij de op en afbouw weer mensen nodig die willen helpen tillen en klaar zetten, wie meldt zich aan?? Het gaat om een aantal zware klussen, dus sterke mensen zijn zeer welkom!
  • Voor de zaterdagavond zoekt Iris nog enthousiaste mensen die een bardienst willen draaien.
  • Op zaterdag ochtend 11:00u komt er een tekenworkshop door Eva (Gans): 'Teken de kunst van het weglaten' voor kinderen van +/- 7 tot 12 jaar. Het inschrijven voor de workshop komt later maar schrijf ook deze alvast in de agenda!

Wij hopen dat jullie net zo enthousiast zijn als wij en zin hebben om na deze lange saaie Covidtijd de handen uit de mauwen te steken en weer een mooi feest voor de buurt te organiseren! Je kan ons bereiken via:
lustrum@dehalvewereld.nl - cliffvdijk@gmail.com - Suzankalle@gmail.com - irisheuff@gmail.com

Om alvast in de stemming te komen boven en onder wat foto’s van de jubileumfeesten in 2010 en 2015. 

Groenmarkt door Cliff

De jaarlijkse plantjesmarkt op het J.W. Siebbeleshof (de groene oase tussen de Sint Antoniebreestraat en de Dijkstraat) is dé ontmoetingsplek voor alle planten- en tuinliefhebbers in de buurt. Eind april, als de groene vingers gaan kriebelen. 

Alles op het gebied van groen is er te vinden: Biologische kwekers uit de omgeving komen er hun producten verkopen en de Gemeente Amsterdam komt waarschijnlijk met een vrachtautootje vol gratis planten. Het gaat vooral om planten voor geveltuinen, binnentuinen, boomspiegels en kadetuinen.
Er is ook een kraam waar deskundige buurtbewoners, met bekroonde geveltuinen, hulp bieden bij vragen over onderhoud, snoeien en stekken. Deze groenspecialisten zijn er om u adviezen te geven. Het Huis De Pinto is wellicht present met natuurboeken.
Dit alles met lekkere hapjes van buurtkoks en mooie achtergrondmuziek. Iedereen welkom en gratis toegang.

GROENMARKT zaterdag 23 april 2022 van elf tot vier uur op het J.W. Siebbeleshof

De organisatie wordt geleid door DOCK vanuit de Boomsspijker. Vrijwilligers, die willen helpen op 23 april, kunnen zich aanmelden bij Monique Pheijffer via MPheijffer@dock.nl.

De binnenplaats van De Citadel door Helen


Voor komend voorjaar hebben we wat voorlopige plannetjes gemaakt. Voorlopig omdat we e.e.a. nog moeten uitzoeken, ook om inzicht te krijgen in wat het kost. Wat in ieder geval moet gebeuren is een grote houten bak, die 37 jaar geleden geschonken is door Ymere, verwijderen. Het hout is verrot en het geheel staat op instorten. Als vervanging denken we aan twee cortenstalen bakken zoals we al eerder als vervanging hebben gebruikt. We hopen een deel van de planten te kunnen overhouden.
Dit wordt een pittige klus: veel snoeien, afbreken, aarde versjouwen etc.
Gelukkig zijn er enthousiaste bewoonsters die er al zin in hebben.
Naast deze grote klus moet er gesnoeid worden, reparaties uitgevoerd, nieuwe schutting geplaatst en planten gekocht.
We willen dit werk op
zondag 27 maart te beginnen. En hopelijk wordt het nu wel een mooie zomer!
De binnentuin van De Slinger door Nanette
 
In de diverse gevelbakken en in de tuin is het vrolijke resultaat al te zien van de in november en december geplante bollen.

Gelukkig hebben de stormen van vorige maand geen schade aangebracht in onze tuin. Op het JD Meijerplein zijn helaas wel een paar bomen omgewaaid. Er zijn wel in de tuin kleinere takken om op te ruimen en te hakselen. 

Op zondag 10 april staat de tweede tuinwerkmiddag van het nieuwe seizoen alweer gepland. Kom je ook?

Iedereen die wil helpen is welkom. De kruidentuin heeft een opknapbeurt nodig. Er zijn plannen voor aanschaf van struiken tegen de nieuwe muur met de achterburen aan de Nieuwe Herengracht en tegen de achtermuur van de woningen aan het JD Meijerplein. Maar we moeten nog even geduld hebben tot de kou helemaal uit de grond is en de struiken leverbaar zijn. 

 
  
 
Een paar verzoeken: 
  • willen hondenbezitters er op toezien dat de gevelbakken en de boomspiegels op het AS Onderwijzerhof NIET als hondentoilet gebruikt worden? Dit is voor de werkgroep tuin heel onaangenaam!
  • willen degenen die groenafval (en GEEN takken!) op de composthoop gooien dat alleen doen op de (rechter)composthoop die in gebruik is. De linker-composthoop is nu in ruste en moet de tijd krijgen om met o.a. de hulp van vele kleine beestjes van dit afval mooie composthoop te maken
Er zijn nieuwe bomen (iepen) geplant op het Waterlooplein: https://www.bewonersraad1011.amsterdam/boomplantmoment-op-het-waterlooplein/
Mensen maken Amsterdam en Fonds voor Centrum door Cuneke
 
Ken je de stichting Mensen maken Amsterdam? Ik kende die niet. Marcello vroeg me iets over Fonds voor Centrum in de nieuwsbrief te zetten, dus ging ik eens googelen.

De stichting blijkt zich in te zetten voor initiatieven die een bijdrage leveren aan een mooiere, groenere, veiligere, kleurrijke of schonere buurt en heeft hier verschillenden buurtfondsen voor, onder andere het Fonds voor Centrum. Iedereen die samen met bewoners iets wil doen om zijn of haar woonbuurt te verrijken, kan daarvoor een bedrag (tot max. 3000 euro) uit zo’n fonds vragen. Bij ieder buurtfonds hoort een buurtcomité van ongeveer 10 buurtbewoners en een coördinator. 

Het leuke van het fonds is dat er geen ingewikkelde procedures zijn en dat de aanvragen beoordeeld worden door het buurtcomité. Marcello zit in het buurtcomité voor het centrum.  Iedere maand beslist dit comité welke aangediende projecten financiële steun krijgen. 

Zo heeft Nanette voor de nieuwe struikelstenen in de Nieuwe Amstelstraat al een bijdrage uit het fonds gekregen. Wie volgt?

Struikenstenen door Nanette

Op 22 februari zouden in de Nieuwe Amstelstraat 65 ‘struikelstenen’ geplaatst worden. Dat was de eerste fase van het project voor 200 stenen. Helaas heeft een bezwaar van een boze buurman deze bijzondere dag verhinderd en moeten we actie van de gemeente afwachten. Uiteraard gaan we er voor zorgen dat uitstel nooit afstel kan worden en hopelijk kunnen we iedereen binnenkort laten weten wanneer de plaatsing wel zal zijn. Ze liggen klaar in het Joods Museum! 
Het bestuur van de Halve Wereld wil graag dat ook aan de delen van het JD Meijerplein en het Waterlooplein, die onder onze bewonersvereniging vallen, steentjes ter herinnering aan oorlogsslachtoffers komen. Het gaat om 183 personen, die daar woonden, in 1942/’43 zijn opgepakt en nooit meer teruggekeerd uit vernietigingskampen. Om deze 183 stenen te kunnen laten plaatsen is een bedrag is €27.450, - nodig. 

Via een mail aan alle Halve Wereld-bewoners is een oproep gedaan met de vraag wie wil helpen om een nieuw sponsorproject op te zetten. Onderstaande namen hebben gereageerd en er zijn ook plannen gesmeed om jullie als buren in te schakelen, bijvoorbeeld via workshops in de War. Daarnaast zijn weer nieuwe subsidies aangevraagd (Ymere heeft de eerste €5000, - gedoneerd!!!) en wordt uitgezocht of we diverse scholen in de buurt kunnen interesseren voor sponsoracties. 

Suggesties voor sponsoring zijn welkom bij Zoë Smit, Rose Heuff, Barbara Wiemann en Nanette Oosterwijk

Zonnepanelen door Paul

Sinds een aantal weken is het weer mogelijk om de opbrengst van onze zonnepanelen online te monitoren.
Wil je weten wat de opbrengst van de zonnepanelen is? Klik dan op onderstaande knop.


Nu maar hopen op een zonnige zomer!
Groetjes vanaf het Citadeldak aan Waterloopleinzijde.
Zie zonne opbrengst
Schilderbeurt? door de redactie
 
Van de commissie Onderhoud kreeg de redactie deze keer geen nieuws. Dus weten we niet wat we de komende tijd aan onderhoudswerkzaamheden kunnen verwachten. Dat er hier en daar vervanging van verrot hout en schilderwerk nodig is, is duidelijk. We gaan er dan ook vanuit dat dat binnen niet al te lange tijd gaat gebeuren. 
We stellen voor om tegelijkertijd het hek naar de tuin eens extra aan te pakken. Nu de oude roos daar weggehaald is, valt nog meer op hoe armoedig het er uitziet met al die graffiti. 
Dit is dé kans om ook dit hek een nieuwe verflaag te geven of op zo’n manier ‘op te leuken’ dat graffiti geen kans meer krijgt.

 
Heb je een ander idee? Mail het ons!! Redactie@dehalvewereld.nl

                  Kastje werd kunst  door Petra

Regelmatig staan er mensen bij wat ooit bedoeld was als buitenboekenkastje. Ze schudden hun hoofd, rapen het bovenste deurtje dat meestal op de grond ligt op, kloppen op het enige deurtje dat nog vast zit, schoppen zacht tegen de pootjes, zuchten en schudden nog maar eens extra nadrukkelijk hun hoofd als ze mij uit de deuropening zien komen. 

‘Nou, daar is ook niet veel meer van over hè, mevrouw! Brandhout zou ik zeggen.’ 

In hun ogen lees ik medelijden. Of ze meelijden hebben met het uitgewoonde kastje of met mij en mijn rolstoel… weet je nooit. Zucht, ik weet dat mij weer een ‘goed gesprekje’ wacht. 

Want ja, hoe kan het dat kastje zo verzakt is? Waarom zit er geen afdakje boven? 

Dit spul is geen hout en ken toch niet tegen vocht? Waarom zet ik zo’n ding neer als ik het zelf niet bij kan houden? Vroeger stond er nog wel eens iets aardigs in, maar het werd steeds minder…En wie zet die boeken er eigenlijk in? 

Moet ik de gemeente eens voor je bellen? Als dit zo doorgaat pleurt iedereen binnenkort z’n ouwe zooi op straat. Als ík de gemeente niet mag bellen, moet u wel zélf bellen, behalve rotzooi gaat het ook ongedierte aantrekken. Ratten in de tuin is niet echt fijn. Ik zeg het maar. 

Elke dag kom ik wel iemand tegen die meent zich te moeten uiten over het zwarte, fragiele bouwvalletje aan mijn tuinhek. Steeds neem ik me voor niet te bitchy te reageren en vriendelijk te kijken. Valt nog heel niet mee, de mens maakt zich graag druk om kleine dingen, meestal ook om niks als je ’t mij vraagt. 

Op een avond, twee weken geleden, ik had slechts één glaasje wijn op, zag ik het ineens… dit geraamte is kunst, een zelfstandig kunstwerk. De deuren lagen er weer eens uit, maar deuren zijn vlakken en met vlakken kun je alle kanten op. De volgende ochtend waren de vlakken anders gaan liggen en lag er een nieuw vlak bij ook. Een nieuw houten dienblad dat subtiel met de oude vlakken harmonieerde. Tegen de avond lag er als een soort afdakje een gebloemd slaapmatrasje op het kastje. De dag erna stonden er twee houten neuzen in. En gisteren, het kan niet op, stond er een aardewerken beeld van een dikke man in. Mijn telefoon lag binnen. Toen ik die gepakt had was het beeld, helaas, al weg. 

‘Je gaat het pas zien als je het door hebt’, zei Cruijff. Gelijk had ie.

   

PS Gisteren kwam ik Frans op straat tegen en raakten we even aan de praat. Bij het afscheid zei hij: Oké, ik ga een beter boekenkastje maken, misschien wel een met glazen deurtjes.

Kunst in de kelder
door bij de redactie bekende schrijver

(ingepakte schilderijen 25/11/20140)

Het werk 9:37 a.m. arriveerde ooit, al in 1977, bij de toen nog niet bestaande Halve Wereld. Het kwam via de Britse Royal Academy uit de collectie van een notoire kunstverzamelaar via, die ook al anoniem wil blijven. Na het uitpakken bleek het: een zeefdruk, van de hand van Bob Tulloch. 

Je ziet een tweetal vermoedelijke forensen (mannen, lijkt me) die zich om 7 over half 10 in de ochtend de trap op haasten, laten we zeggen vanuit de metro op weg naar hun kantoorbaan.

Het werk vond uiteindelijk een toepasselijke plek in het trappenhuis van de Citadel, aan de Waterloopleinzijde. Het is goed zichtbaar vanuit het portaal en vanaf de eerste verdieping.

Inderdaad, het hangt dus niet in de keldergang. Die komt wel weer terug hoor, ik maak nu alleen maar een eenmalig uitstapje.

Een rare tijd, 7 over half 10, om naar je werk te gaan? Wie zal het zeggen? Overwerk de vorige dag? Zich verslapen? Of gewoon glijdende werktijden?
De voornaamste kleuren zijn geel en bruin, een tikje aan de ‘vale’ kant. Dat geeft een gevoel van haast, van gehaast zijn, bijna rennen, misschien zelfs van vluchtigheid – zeefdrukachtig?
En dat gevoel past bij het aangenaam clichématige van de afbeelding: zulke mannen rennen immers 250 maal per jaar die trap op. 
(En maak je eens een voorstelling van hoe deze twee mannen aan het eind van de werkdag dezelfde trap aflopen. En hoe zou het eruit zien als het vrouwen waren ?).

En verder? 
Wel, nu het werk zo’n prominente plek heeft vraagt het als het ware om inbreng van bewoners. Een aanpassing, nee, foei. Een remake? Beter: een her-schepping. Brutaal, maar dat mag: ’t is een zeefdruk, dus het origineel gaat niet verloren.

Ja, het probleem doet zich voor dat de passanten op 9:37 a.m. de trap op lopen naar de straatuitgang. Dat lukt in dit portaal niet. Maar ik sprak over een her-schepping. Dus is er ruimte om twee varianten te maken. 
Deze lijken ‘s avonds gemaakt - laten we ze 9:37 p.m. noemen.
En nou nog eens wat. Ik wees al eens op de anonimiteit van de verzamelaar die de keldergang zo prachtig behing met kunst. 
De AIVD meldt haar/hem waarschijnlijk geïdentificeerd te hebben. 
Daarover ooit meer – misschien al ’n volgende keer.
Tot dan.

We mogen weer!

Godzijdank! Het werd wel weer eens tijd. We zijn druk aan het nadenken over waar we mee gaan beginnen. Borrelen, feesten, eindelijk weer eens samen eten, we zouden het allemaal tegelijk willen doen maar dat kan natuurlijk niet! We gaan het allemaal doen en nog veel meer. Wat zit er allemaal, om maar eens een vreselijk woord te gebruiken, in de “pipeline” (en niet pijplijn want dat woord bestaat niet…): een pubquiz op 1 April (geen grap), een wijnproeverij en weer een aflevering van het Buurtrestaurant (wie heeft er zin om te koken?). En nog zo het een en ander. Misschien heb je zelf een goed idee voor een activiteit in de War. Laat het ons weten! De War helpt bij het organiseren en realiseren met raad en daad…

Laatste nieuws van de War: de War is opnieuw geschilderd, nu helemaal wit inclusief de kolommen. Is het een idee om de muren te bewerken met mooie posters of iets dergelijks? Andere ideeën?

Mee eten voor de pubquiz? Geef je op via onderstaande link:
Ik doe mee! 

 
En nog 2 foto's van het fantastische kerstmaal gekookt door Jordi, met hulp van een top team!!
Ouder worden in De Halve Wereld      door Frans

In de vorige nieuwsbrief hebben we aangekondigd dat een groepje actieve halve wereldbewoners zich bezighoudt met de vraag hoe in De Halve Wereld  te wonen als je ouder wordt/bent.

We stellen vast dat er binnen De Halve Wereld bewoners zijn die, samenwonend of alleen, zich al dan niet veilig voelen, behoefte hebben aan aandacht, aan zorg, aan contact met anderen, aan gezelligheid, aan uitstapjes, aan verhuizen omdat traplopen steeds moeizamer wordt, aan aanpassingen binnen de woning, en ga zo maar door. Voor deze mensen willen we een platform zijn waar ze terecht kunnen met hun vragen. Het doel: bewoners zo lang mogelijk zelfstandig in hun eigen huis laten wonen. 

Omdat we dat niet alleen kunnen, willen we in de komende tijd in gesprek met het bestuur en de verschillende werkgroepen van De Halve Wereld.  Gelukkig zijn we met een flinke groep en gaan we aan de slag de komende weken om bovenstaande in gang te zetten. Ik zei al dat we een platform willen zijn en misschien is het een idee een telefoonlijn te openen waar bewoners terecht kunnen met hun vragen. Jullie horen meer van ons de komende tijd. Andere suggesties zijn van harte welkom. 

Vraag en aanbod

Cartridges voor Canon C570 C571 printer
Stuntaanbieding!

Beschrijving: Cartridges Canon C570 C571.     Beschrijving: Cartridges Canon C570 C571
Nieuw/Ongebruikt vanwege fataal defekt van slechts plm. 1 jr. oude printer Canon MG5750
Standaardsetje (Hema) C57 / 570-571, 5 kleuren + 1x dubbel zwart XL
Allergoedkoopste nieuwprijs op internet plm. E 30/35
 
€ 12,50
Voor Halve Werelders en hun Relaties € 1,00!
Dus Aarzel Niet!
Frans / 0623097296
Ik, Leonie, heb een paar pannekoekenbaby’s weg te geven. Wie wil ze? App maar naar 06 23 90 59 61

Woningruil

Beste buren,

Wij zouden graag aan de tuinkant willen wonen. Nu wonen wij ( Tim, Eva & Benjamin) op het Waterlooplein aan de kant van de Nieuwe Amstelstraat. Ook vrij rustig en geen buren rondom. We hebben een 3 kamer woning met 2 ruime slaapkamers en een woonkamer met balkon dat mooi uitzicht geeft. Ook is er een lift! Is iemand geïnteresseerd om met ons te ruilen voor een woning aan de tuin met min 2 slaapkamers?

Ben je geïnteresseerd? Neem gerust contact met mij op voor meer informatie. 

Eva Gans 0638589846   contact@evagans.nl

Tip van Menno: Elk huishouden kan 70 euro subsidie kan krijgen op verduurzamingsaankopen zoals spaarlampen. Deze actie loopt tot 31 juli 2022. 
Klik voor een kadobon: Energieloket kadobon

Aan deze nieuwsbrief werkten mee: Cliff, Cuneke, Frans, Helen, Iris (vormgeving), Menno, Mikki, Nanette, Paul, Petra, Vincent en een auteur van wie de naam bij de redactie bekend is.
 Als iedereen over een paar maanden weer meedoet, verschijnt er in de zomer weer een nieuwe editie.


We vinden het leuk om te horen wat je van deze nieuwsbrief vindt. Wat was nieuws voor je, wat miste je? Laat het ons weten. redactie@dehalvewereld.nl. Heb je nieuws, vraag of aanbod, en vooral foto’s? Mail ons dan ook!
 
 
Wil je deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Schrijf je dan uit via redactie@dehalvewereld.nl
 
Facebook
Website
Email