Projecten

Zonnepanelen op de daken van DHW

Zonnepanelen

Begin 2015 zijn in opdracht van De Halve Wereld 60 zonnepanelen geplaatst. Ze staan op het hoge dak van de Citadel aan het Waterlooplein. Bekijk de energie-opbrenst hier. Zo zien ze er uit:

De groene daken van de Halve Wereld

De dakbedekking van De Halve Wereld was na vijfentwintig jaar toe aan vernieuwing. Daarom is in 2010 een bijzonder duurzaam vegetatiedak met mos en vetplantjes (sedum) aangelegd (1300 m2). De hoogste daken zijn bedekt met Olivijn, een mineraal dat koolstofdioxide absorbeert (450 m2). Filmpje over ons mooie dak: Presentatie Ymere.

Zowel de gemeente Amsterdam als het stadsdeel Centrum stimuleren de aanleg van groene daken. Woningcomplex De Halve Wereld aan de Amsterdamse Nieuwe Amstelstraat mag zich sinds 24 augustus 2010 recordhouder noemen. Op deze dag plantte de Amsterdamse wethouder Freek Ossel (Wonen, Wijken, Openbare Ruimte, Groen) samen met de voorzitter van de bewonersvereniging de laatste vetplantjes op het nieuwe vegetatiedak. Daarmee heeft De Halve Wereld het grootste groendak van alle Amsterdamse woningcomplexen.

288-9 groenedaken[1]
Groene daken bij DHW