Onderhoud

De werkgroep onderhoud houdt zich bezig met klachten (lekkages, kapotte hallofoons, lampen etc.), kort-cyclisch onderhoud (onderhoud dat binnen 7 jaar terugkomt, zoals schilderwerk) en mutatie-onderhoud (bij verhuizingen). Daarnaast werken we aan eenmalige projecten, zoals de groene daken, het 25-jarig jubileum, een passerelle over de Citadel, een speelhuisje en een schuurtje in de tuin. Verder kun je bij ons een fantastische klopboormachine lenen die geen moeite heeft met betonnen wanden.

Groendakmetklaproos_op_Halve_Wereld2mb

Bij storingen aan verwarming en CV:

Bij storing van de verwarmingsinstallatie kun je zonder tussenkomst van de Halve Wereld rechtstreeks contact opnemen met de storingsdienst van de firma Bonarius: 020-4074949. Als je een monteur laat komen voor iets dat je zelf (met de handleiding) had kunnen oplossen, krijg je een rekening; de storingsmonteur bepaalt per geval wat onder het onderhoudscontract valt. Daarom ons advies: lees éérst het instructie/bedieningsboekje met tips over wat je zelf kunt controleren voordat je een storing meldt. De tweejaarlijkse schoonmaak van de installaties wordt ook door Bonarius verzorgd.

Storingen verwarming en warm water: firma Bonarius, 020-4074949
Algemene storingen: Jenny Opbroek, 020-6260268 / 06-51826431 (14.00-02.00 uur)
Vragen & opmerkingen: info@dehalvewereld.nl

De Werkgroep Onderhoud bestaat uit:
– Jenny Opbroek – algemene coördinatie & storingsdienst
– Kees Reek – dagelijks beheer
– Willem Jansen – bouwkundige zaken & jaarlijkse begroting
– Mathilde v.d. Horst Jansen
– Menno Trautwein – bouwkundige zaken
– Jasper Rathman

Contactgegevens van de leden van deze werkgroep vindt u op de prikborden.


 

Keukenvervanging door aannemer of bewoners na goedkeuring door werkgroep Onderhoud:

Vervanging keuken door de aannemer: Na besluit werkgroep Onderhoud (aan de hand van de scoringslijst) dat de keuken mag worden vervangen, geeft werkgroep Onderhoud opdracht aan de aannemer. Alle meerkosten ten gevolge van afwijking van standaardopstelling en model Bribus Wendy kleur wit zijn voor rekening van bewoner. De Halve Wereld betaalt maximaal het bedrag van een standaardvervanging (op dit moment ongeveer €2000,-).

Vervanging keuken door bewoner: Na goedkeuring werkgroep Onderhoud (aan de hand van scoringslijst) dat de keuken mag worden vervangen, kan een bewoner ook zelf een keuken aanbrengen. De regels hiervoor zijn:

  • De bewoner dient een plan in ter goedkeuring bij de werkgroep Onderhoud.
  • De nieuwe keuken dient minimaal gelijkwaardig te zijn aan de standaardkeuken.
  • Kleur bij voorkeur wit, anders ter goedkeuring van werkgroep Onderhoud.
  • De bewoner neemt de keuken zelf in onderhoud onder de garantievoorwaarden van zijn eigen leverancier.

Na de goedkeuring van de geplaatste keuken door werkgroep Onderhoud krijgt de bewoner de helft van het bedrag van de standaard vervanging door de Halve Wereld uitbetaald (op dit moment ongeveer €1000,-). Bij verhuizing zal geen restwaarde worden uitgekeerd en de keuken blijft eigendom van de Halve Wereld.

Onderhoudstips PH-schuiframen:

Velen van ons hebben PH-schuiframen van De Kock van Gelder. Deze glijden na verloop van tijd steeds stroever en het onderhoud hiervan is voor rekening van de huurder. Wie dat wil, kan bij  ons een speciale spuitbus en borstel lenen, dan leggen we meteen uit hoe het werkt!

Over hoe we onze woning achterlaten wanneer we verhuizen:

Volgens ons huurcontract leveren we bij verhuizen de woning op in de zelfde staat als waarin wij hem aantroffen. Je mag dus best veel in je woning veranderen, als je het bij vertrek maar weer in de originele toestand terugbrengt. Er zijn uitzonderingen:

– Door de jaren heen is er natuurlijke slijtage aan bijvoorbeeld deuren, keukenblokken en doucheputjes. Wanneer iets niet meer in de staat is die we als huurder van de verhuurder mogen verwachten, wordt dit op kosten van DHW gerepareerd. Dat kan zijn bij een verhuizing, of op verzoek van een bewoner.

– Woningveranderingen waarvan de vertrekkende huurder een schriftelijke verklaring van het bestuur kan overhandigen waarin staat dat de huurder deze bij vertrek niet ongedaan hoeft te maken, vallen er ook buiten.

– Alle overige aanpassingen aan de woning kunnen door de nieuwe huurder expliciet en in alle vrijheid worden geaccepteerd. Denk aan vloerbedekking, gordijnrails, zelfgebouwde keukens, douchecabines, ligbaden, in kleur geschilderde wanden, deuren en kozijnen, achtergelaten meubels etcetera.

De vertrekkende huurder moet dan vóórdat zijn contract afloopt een schriftelijke verklaring van de nieuwe huurder aan DHW overhandigen. In die verklaring wordt omschreven welke dingen de nieuwe huurder overneemt én verklaard dat de nieuwe huurder de verantwoordelijkheid bij vertrek te zorgen dat alles weer in de originele staat wordt teruggebracht van de oude huurder overneemt. Hiervoor kan gebruikgemaakt worden van een standaard-overnameverklaring, die hier kan worden gedownload (pagina 1 is het inspectieformulier, pagina 2 is de standaard-overnameverklaring). Het is niet de taak van DHW om de vertrekkende huurder in contact te brengen met de nieuwe huurder over een overname-voorstel, maar we proberen te helpen.